Paarden

Dierenartsenpraktijk De Driehoek is goed geoutilleerd in de eerstelijns paardenzorg. Binnen het team beschikken we over drie dierenartsen die zich extra bekwaam hebben gemaakt in de paardengeneeskunde.  Wij streven ernaar onze kennis up-to-date te houden door regelmatig nascholingen te  volgen en intercollegiaal overleg. Voor het maken van afspraken en rijden van visites zijn wij geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:15 – 18:00 uur. Voor spoedgevallen staan wij 24 uur per dag voor u klaar (055 3012255, keuzetoets 1)

Tijdens het telefonisch spreekuur van maandag tot en met zaterdag van 8:15 – 9:15 uur is er een dierenarts beschikbaar voor overleg en het aanmelden van visites. Voor u, als paardenliefhebber, proberen wij met regelmaat een informatie avond te organiseren om u mee te nemen in de wereld van paardengezondheid en welzijn.

Telefonisch spreekuur

ma t/m za 08.15u - 09.15

Zorg voor paarden

Wij bieden de reguliere zorg zoals onder andere vaccinaties, klinische keuringen, castraties, merriebegeleiding, voedingsadviezen, gebitsbehandelingen en uiteraard het onderzoek van uw paard indien deze ziek is. Voor deze zaken kunnen we bij u aan huis of op stal komen.

Daarnaast beschikt de praktijk over een ruime behandelruimte voor paarden met een onderzoeks- en behandelbox. Hier is het mogelijk om zorg zoals de uitgebreidere gebitsbehandelingen, wondverzorging en merriebegeleiding op een veilige manier voor zowel patiënt als dierenarts te kunnen leveren. Ook kleine operatieve ingrepen kunnen hier plaats vinden bij het staande paard.

Lees meer...

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Bij gezonde paarden is al jaren het advies om niet blindelings te ontwormen. Door resistentie zijn ontwormmiddelen steeds minder of niet meer werkzaam. Het is daarom van belang om alleen te ontwormen als het echt nodig is, om verdere resistentie ontwikkeling onder de wormen te voorkomen. Aan de hand van een onderbouwd plan, op basis van de uitslagen van mestonderzoek, en historie van uw paard kunnen ontwormmiddelen ingezet worden als dit nodig is.

Daarom bieden wij vanaf dit jaar het worm-abonnement aan:

Hierbij krijgt u 3 keer per jaar een oproep om wat verse mest van uw paard te komen brengen. Deze oproep krijgt u per post samen met de benodigde materialen. Deze onderzoeken wij op worm-eieren. Zo nodig krijgt u het advies om te ontwormen. Daarnaast kijken we zonder extra kosten naar de hoeveelheid zand in de mest. Bij te veel zand bespreken we met u hoe we de opname van zand kunnen voorkomen en of behandeling nodig is. Zo voorkomen we zandkoliek. Aan het einde van het jaar krijgt uw paard een grote eindejaarswormkuur. Deze blijft standaard nodig, omdat deze ook lintworm en horzellarven mee pakt. Deze zien we niet in het mestonderzoek.
De oproepen ontvangt u in het voorjaar (maart/ april), de zomer (juli) en het najaar (september/oktober)
Dit abonnement bieden we aan voor 70,- euro incl. btw! Het bestaat uit 3 keer mestonderzoek op wormeitjes en zand én de eindejaarskuur. Let op: mocht het naar aanleiding van het mestonderzoek nodig zijn dat uw paard ontwormd wordt, dan zit deze wormkuur niet in het pakket. Het abonnement is alleen geschikt voor paarden ouder dan 4 jaar. Voor jongere paarden en veulens geldt een apart advies.

Naast het mestonderzoek en de eindejaarskuur bevat het abonnement ook nog andere voordelen:
• 10% korting op wormkuur indien uit mestonderzoek blijkt dat dit nodig is
• Gehele jaar 10 % korting op mestonderzoek anders dan de aansturing
• Gehele jaar korting op vlo-zaad van Horse Flex
• Gratis bezorging van het benodigde wormkuur binnen een week na uitslag mestonderzoek

Voorwaarden:
• Paard is minimaal 4 jaar oud
• Abonnement per dier per jaar
• Abonnement wordt per jaar afgesloten, instappen kan op elk moment. Looptijd is van maand jaar 1 tot zelfde maand jaar 2
• Mest moet door eigenaar zelf ingeleverd worden
• Binnen 2 werkdagen een uitslag
• Korting op producten enkel geldig voor paard in het abonnement

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over het abonnement of de voorwaarden, neem dan contact met ons op: 055-301 22 55.
Wilt u als stalhouder het worm-beleid in eigen hand houden? Wij bieden verschillende interessante mogelijkheden om naar uw wensen samen te werken op het gebied van wormbestrijding! Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen: 055-301 22 55

Dierenartsenpraktijk De Driehoek beschikt over een uitgebreid, eerstelijns laboratorium waar we snel en efficiënt diverse aanvullende onderzoeken kunnen uitvoeren.

Bloedonderzoek vindt plaats met behulp van moderne analyseapparatuur. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de aanwezigheid van ontsteking, nier- of leverfalen, spierenzymen worden bepaald. Ook voor bepalingen van het bloed zelf zoals bloedarmoede of het ontstekingsbeeld hebben we apparatuur in huis.

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Schrijf u in voor de Paarden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen voor uw Paard door uzelf in te schrijven voor onze Paarden nieuwsbrief!
Spoed: +3155 301 22 55