Praktische informatie

Wij zijn voor het bezoeken van bedrijven en rijden van visites geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:15 – 18:00 uur en op zaterdag van 8:15-12:00 uur. Voor spoedgevallen staan wij 24 uur per dag voor u klaar. Tijdens het telefonisch spreekuur van maandag tot en met zaterdag van 8:15 – 9:15 uur is er een dierenarts beschikbaar voor overleg, het aanmelden van visites of het bestellen van medicijnen.

Daarnaast kunt u medicijnen bestellen via:

  • Email: info@dierenartsenpraktijk.com
  • WhatsApp : 06 13455883 (dit nummer kan niet gebeld worden.)
  • Of telefonisch bij een van onze assistenten: 055 3012255

U kunt uw bestellingen afhalen tijdens de openingstijden van de praktijk en op donderdagavond tot 19:30 uur.

Telefonisch spreekuur

ma t/m za 08.15u - 09.15

Varkens

Binnen de praktijk is een geborgde varkensdierenarts werkzaam, die zowel op zeugen- als vleesvarkensbedrijven bedrijfsbegeleiding kan verzorgen. Deze begeleiding bestaat uit een vier- wekelijks bedrijfsbezoek door de vaste dierenarts. Tijdens dit bezoek wordt zorg gedragen voor de wettelijk verplichte zaken zoals klinische inspecties dierziekten en bloedafnames voor onderzoek op Ziekte van Aujeszky (ZvA), Blaasjesziekte (SVD), Klassieke varkenspest (KVP) en Salmonella.

Daarnaast worden lopende zaken als kengetallen, eventuele ziekten en problemen besproken en waar nodig wordt advies gegeven. Deze adviezen kunnen betrekking hebben op huisvesting, klimaat, voeding of hygiëne, maar ook de mogelijkheden voor diagnostiek. Het doel is om samen met de varkenshouder te komen tot een goede diergezondheid, uitstekend dierenwelzijn en een optimaal bedrijfsresultaat. Naast bedrijfsmatig gehouden varkens, staan wij ook klaar voor hobbymatig gehouden varkens. We onderzoeken en behandelen waar nodig zieke dieren en kunnen adviseren op het gebied van dierziekte preventie.

Abonnement varkens

Binnen de praktijk maken varkenshouders gebruik van ons abonnement-systeem.  Door middel van het abonnement streven wij ernaar onze service te verhogen. Dit doen we  door de veterinaire zorg en begeleiding te optimaliseren én de varkenshouder zoveel mogelijk  te ontzorgen. De focus ligt vooral op de preventieve zorg en he verhogen van dierenwelzijn.

Voor de varkenshouder houdt het abonnement in:

Lees meer...

Schrijf u in voor de landbouwhuisdieren nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen voor landbouwhuisdieren door uzelf in te schrijven voor onze landbouwhuisdieren nieuwsbrief!
Spoed: +3155 301 22 55