Ons BO- laboratorium is GESLAAGD!

19 januari 2021

Ons BO- laboratorium is GESLAAGD!

In november ’20 heeft ons laboratorium weer meegedaan aan de halfjaarlijkse kwaliteitscontrole voor het bacteriologisch onderzoek en antibiotica gevoeligheidsbepaling. Deze kwaliteitscontrole
wordt georganiseerd door GD en bestaat uit een aantal monsters die naar de deelnemende laboratoria worden rondgestuurd met de opdracht om te identificeren om welke bacteriën het gaat.
De rondzending vindt twee keer per jaar plaats, in het voorjaar voor de gezelschapsdieren en in het najaar voor de rundvee. Omdat wij graag kwalitatief goed onderzoek willen doen met betrouwbare uitslagen, nemen we deel aan deze toetsing. Begin januari werd de uitslag bekend: Een resultaat om trots op te zijn! We scoorden 100 % juist!
Sabrina vd Berg heeft als paraveterinair de verantwoordelijkheid over het reilen en zeilen in ons lab. Zij is degene die het meeste bacteriologisch onderzoek doet en ook deze rondzending heeft
verwerkt. Hoewel iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan het positieve resultaat, gaan de credits voor deze 100 % score naar Sabrina!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen voor Landbouwhuisdieren door uzelf in te schrijven voor onze Landbouwhuisdieren nieuwsbrief!
Spoed: +3155 301 22 55